Page 1 of 2

Secure Access

PostPosted: Wed Feb 15, 2017 5:51 pm
by Andrew Davie
If you are concerned if your browser tells you that this site is "Not Secure" when accessing this forum, there is a fix.
I have now enabled secure access through the following URL: https://www.taswegian.com/NBTV/forum/
Both (http:// and https://) should work, so it's business as usual hopefully.

Re: Secure Access

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 3:25 pm
by Steve Anderson
Not had any alerts thus far...

Steve A.

Re: Secure Access

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 8:32 pm
by gary
Andrew, are these odd icons related to that or is it because those areas are under construction or something?

odd icons.JPG
odd icons.JPG (13.99 KiB) Viewed 9525 times

Re: Secure Access

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:23 pm
by Andrew Davie
They are supposed to represent "sub-forums". That is, forums inside the current forum, inside which are posts specific to a particular topic.
I added subforums for "Construction diaries". The reddish one indicates there's new posts in the forum.
Since they're hard to see, I'm just going to change them to the regular post arrow thing, as all they really mean is "new posts here" and "no new posts here"

Re: Secure Access

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:27 pm
by Andrew Davie
Steve Anderson wrote:Not had any alerts thus far...

Steve A.



The chrome browser is now indicating "not secure" in the address bar for ALL sites which do not present security certificates to the browser.
I was just providing an alternate "secure" access to the forum, via the https:// prefix instead of http:// prefix.
Doesn't affect anything except that password entry is encrypted and secure when you log in with the https:// version.

Re: Secure Access

PostPosted: Thu Feb 16, 2017 9:36 pm
by Andrew Davie
gary wrote:Andrew, are these odd icons related to that or is it because those areas are under construction or something?

odd icons.JPG


To make things a little clearer, I have changed these icons to the same as the topic read/unread icons. They served the same purpose, but for forums instead of topics.
Now all are the same, but you may not see the change until you clear your browser image cache or history. That's because the filenames are the same, and browsers don't re-download images with the same name if it already has them in the local cache. Anyway, let's see how it goes.

Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 7:16 pm
by acl
Hi Gary,

Must be something I am doing my end but I cannot access SSTV forum (see attached screen dump). Using Internet Explorer

Regards Chris Lewis

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 7:23 pm
by Andrew Davie
acl wrote:Hi Gary,

Must be something I am doing my end but I cannot access SSTV forum (see attached screen dump). Using Internet Explorer

Regards Chris Lewis


Was not set up with correct permissions settings but I think I might have fixed it. Let me know.

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 7:33 pm
by gary
Andrew Davie wrote:
Was not set up with correct permissions settings but I think I might have fixed it. Let me know.


There is still a permission problem but I think I can now get further in than before you made the mod. Cheers.

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 8:09 pm
by Andrew Davie
gary wrote:
Andrew Davie wrote:
Was not set up with correct permissions settings but I think I might have fixed it. Let me know.


There is still a permission problem but I think I can now get further in than before you made the mod. Cheers.


Should be fixed now.

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 8:41 pm
by gary
Andrew Davie wrote:
gary wrote:
Andrew Davie wrote:
Was not set up with correct permissions settings but I think I might have fixed it. Let me know.


There is still a permission problem but I think I can now get further in than before you made the mod. Cheers.


Should be fixed now.


Not yet I'm afraid :-(

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 9:15 pm
by Andrew Davie
gary wrote:Not yet I'm afraid :-(


Well, I'm just pushing random buttons now...
I did go through and manually set permissions for ALL forums for ALL types of users, so let's see how THAT works :)

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 9:34 pm
by gary
Andrew Davie wrote:
Well, I'm just pushing random buttons now...
I did go through and manually set permissions for ALL forums for ALL types of users, so let's see how THAT works :)


LOL Well whatever you did worked ha ha.

Re: Secure Access

PostPosted: Wed Feb 22, 2017 9:37 pm
by Andrew Davie
gary wrote:Andrew, are these odd icons related to that or is it because those areas are under construction or something?

odd icons.JPG



I did change these "odd icons" but because they use the same filename, you may not see the new version.
The ONLY way for you to fix this is to clear your browser's image cache - because it's your browser that's deciding not to download the new images.
So if you're still seeing the "odd icons" - please clear your cache, and all will be OK.

Re: Secure Access

PostPosted: Thu Feb 23, 2017 9:11 am
by gary
Those icons have changed thanks, Andrew.

There is one (The Retro SSTV Anyone?) that has an X in the button rather than the > symbol.